Бајкери као Деда Мразеви

Bajkeri
Велики број мотоциклиста обучених у одело Деда Мраза окупио се испред Скупштине града Београда, а затим су се упутили у Дом за ометене у развоју у Сремчици и штићеницима Дома уручили новогодишње пакетиће. Сутра традиционална трка Деда Мразева.
Представник организације „БГ бајкерс“ Иван Павловић је рекао да је реч о организацији мотоциклиста која је самостално прикупила средства од којих су направили 300 пакетића за децу и омладину ометену у развоју у Дому у Сремчици и нагласио да је акција организована већ осми пут, преноси Танјуг.
„Деца се највише радују нама, највише се радују нашем контакту тамо, да се загрлимо, да се дружимо, јер њима је то битно. Пакетићи су нормално нешто што их обрадује као и сву децу, али пажња је нешто кључно и због тога их ми обавезно посећујемо последње суботе у години“, истакао је Павловић.
Он је додао да пакетићи садрже 10-11 артикала, а да су ове године обратили пажњу и на децу која имају целијаклију, односно која морају да једу храну без глутена, па су због тога направили неких 10 пакетића са производима без глутена.
У Дому је организовано дружење са фотографом који ће свако дете појединачно фотографисати са неким од Деда Мразова и које ће одмах бити и одштампане.
„Наша мисија јесте да се бринемо о деци која немају родитељску пажњу“, нагласио је Павловић и додао да у склопу данашње акције иду и у Дом у Кулини и да њима носе пелене, јер им је то потребно.
Осим београдских мотоциклиста, хуманитарне акције сутра ће организовати и новосадски мотоциклисти.
У Београду ће сутра бити одржана и традиционална хуманитарна „Београдска трка Деда Мразева“ која ове године помаже се Удружењу родитеља деце оболеле од малигних болести „Звончица“.
Траса седме по реду рекреативне трке која почиње у 13 часова је Теразијска чесма-Лондон-Теразијска чесма и у њој могу да учествују све узрасне категорије – од деце до најстаријих суграђана.