Pantić: Cilj napada – likvidacija

PanticKandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je da je cilj napada na njega sinoć bila likvidacija. Stefanović: Ovo je napad na državu.On je naveo da želi da veruje da će to biti poslednji politički motivisan napad na Srbe u Mitrovici.
Pantić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su inspiratori tog napada stranke koje dva meseca zagovaraju bojkot lokalnih izbora na Kosovu.
On je uputio poziv Srbima da, uprkos torturi i pretnjama, sutra pokažu privrženost državi Srbiji i Vladi Srbije i obezbede stvaranje Zajedince srpskih opština kao garanta opstanka Srba na tom prostoru i jake veze sa Srbijom.
„Nadam se da će ovo biti poslednji napad. Nije prvi put da su mi upućivane pretnje. Inspiratori su one političke stranke koje zagovaraju bojkot“, rekao je Pantić.
Povodom napada na kandidata za gradonačelnika Građanske inicijative „Srpska“, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović rekao je da je napad na Krstimira Pantića napad na državu Srbiju.
„Pozivam državu da najozbiljnije reaguje i da ne dozvoli da se ovakvi incidenti dešavaju“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, istakavši da se ne može dozvoliti da pobede „huligani i batinaši“.Stefanović je onima, „koji su naučili da mrze i muzu Srbiju“, poručio da to više neće moći da rade.
„Što se tiče političkih inspiratora i političkih batinaša, razgovarao sam i sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem o tome, i on zbog takvih stvari sinoć nije ni spavao. Pričali smo dugo o tome i stvarno ne bih bio u koži tih ljudi“, rekao je Stefanović i još jednom poručio Srbima na Kosovu da ne dozvole da kampanja zastrašivanja bude nešto zbog čega neće izaći na izbore.
Izlaskom na sutrašnje izbore, zaključio je predsednik Skupštine Srbije, Srbi brane svoj opstanak na Kosovu i Metohiji.
Na zajedničkoj konferenciji, i ministar Aleksandar Vulin je rekao da napad na Krstimira Pantića predstavlja napad na državu i Vladu Srbije.
„Ovo nije urađeno slučajno. Pantić se ne bavi nikakvim biznisom, jedino što radi je za državu, i to je njegov greh“, kaže Vulin.
Prema njegovim rečima, ako se ovo ne zaustavi na Kosovu nikada neće moći civilizavano da se živi.
Vulin je takođe pozvao Srbe da izađu na izbore. „Bez izlaska na izbore ovakvi napadi će biti svakodnevni. Zato što nemamo gradonačelnika, moći će da nas napadaju huligani“, istakao je Vulin.