Saveti za dobro raspoloženje

vezbe
Vežbajte
Fizička aktivnost je sjajan način da poboljšate raspoloženje. Vežbe ublažavaju depresiju i povećavaju nivo hormona dobrog raspoloženje (endorfini). Ne morate vežbati satima, već samo 30 minuta.
smeh
Smejte se
Setite se nekog šaljivog događaja, pogledajte komediju ili pročitajte neku duhovitu knjigu. Smeh je odličan lek za psihu. Smejanje nas opušta, jača odbrambene snage organizma, podstiče aktivnost mozga i pomaže da se oslobodimo stresa.
hrana
Hrana za lepo raspoloženje
Naše raspoloženje zavisi od hrane. Da biste se dobro osećali, morate obogatiti ishranu namirnicama koje su bogate vitaminom B i magnezijumom. To su integralne žitarice, grašak, kavijar, sočivo, suvo voće, banane, kikiriki i orasi. Takođe, redovno konzumirajte ribu koja sadrži omega-3 masne kiseline (losos, tunjevina, sardine, haringe). Dokazano je da omega-3 masne kiseline utiču pozitivno na psihu i otklanjaju depresiju i razdražljivost.
Hobi-slika-4
Uradite nešto novo
Upišite neki kurs. Na primer, vajarstvo, klasičan ples, strani jezik, slikarstvo. Zaokupiranost nečim potpuno novim stvara pozitivnu energiju.
setnja
Šetajte se
Osobe koje se više izlažu dnevnoj svetlosti su srećnije i dobro raspoložene. Zato šetajte se kad god možete i uživajte u prirodi.
drugarice-u-travi-1407778331-43962
Okružite se srećnim ljudima
Okružite se pozitivnim i srećnim ljudima. Druženje sa takvim ljudima učiniće da se osećate mnogo bolje.
note
Zvuk kao lek
Zvuci imaju značajan uticaj na naš organizam. Tiha muzika, šum talasa, kapanja kiše, cvrkut ptice, glas delfina – sve nas to opušta i doprinosi dobrom raspoloženju. Muzika oslobađa hormone sreće, otklanja stres i utiče na rad srca i krvnih sudova. Takođe, može da ublaži bol ili da ubrza lečenje.