Влажни коловози, видљивост смањена

stanje na putevima
Последњег викенда у месецу, возаче у јутарњим часовима очекују местимично влажни коловози, лошија видљивост због повећане облачности, али и магле које има по котлинама и дуж речних токова, саопштио је Ауто-мото савез Србије.
Због ниских температура може доћи до поледице на деоницама на којима су коловози влажни, па саветују возаче да буду посебно опрезни на критичним деоницама као што су мостови, надвожњаци, подвожњаци и тунели.
Током већег дела дана метеоролози најављу претежно облачно и местимично са кишом, у вишим планинским пределима очекује нас слаб снег, па из АМС С поручују да се на пут не креће без зимске опреме.
Због пораста дневних температура може доћи до већег броја одрона, а најчешћи су дуж Ибра и Дрине, а има их и у Овчарско-кабларској, Грделичкој и Сићевачкој клисури.
На путевима I и II реда, како наводе из Зимске службе Јавног предузећа Путеви Србије, саобраћај се обавља без већег застоја, са местимично влажним коловозима.
Снега има у расквашеном стању на територији Новог Пазара, Ваљева, Ужица, Крушевца Чачка.
Снега има и у вишим планинским пределима, али су сви прилази зимским туристичким центрима проходни.
На подручју Врања, на путевима I, II и III приоритета у нижим пределима могућа је појава поледице на мостовима критичним местима и превојима услед ниске температуре.
На подручју Ниша могућа је појава ситних одрона дуж нестабилних камених косина у клисурама и усецима.
Видљивост на превојима је смањена због магле на 50 до 100 метара на подручју Зајечара где је могућа учестала појава одрона, у свим клисурама, усецима и засецима.
Из АМС С подсећају све возаче да су од 01.11. до 01.04. по новом правилнику о употреби зимске опреме дужни да имају сва четири зимска пнеуматика, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица.
Ван насељеног места, обавезно је поседовање ланаца или других уређаја за повећање тракције у пртљажнику.
Према подацима Управе граничне полиције, тренутна задржавања путничких возила на граничним прелазима су до 30 минута.