SPS: Pored svega začeta ZSO

SPSŠefica poslaničke grupe SPS Dijana Vukomanović kaže da je i pored toga odzivom Srba južno od Ibra „začeta“ Zajednica srspkih opština.Vukomanović je osudila incidente na severu Kosova i Metohije tokom lokalnih izbora.
Vukomanović je novinarima u republičkom parlamentu rekla da je srpki narod u većini, posebno južno od Ibra, izašao na lokalne izbore i pored pritisaka i pretnji kojima je bio izložen.
Odziv Srba južno od Ibra, kako je rekla, daje za pravo da se konstatuje da su lokalni izbori uspeli. Vukomanović je poručila da je osvanuo „veliki dan za Srbiju i posebno za Srbe sa Kosova i Metohije, jer je začeta Zajednica srpskih opština i verifikovana blagoslovom naroda“.
Ona je istovremeno upozorla da je ključno pitanje da li će incidenti koje je pre svega na severu Kosova i Metohije, kako je ocenila, „izazvala šačica salonskih i vikend nacionalista“ imati pravne i političke posledice.
Nadležni organi će delovati i identifikovati sve one koji su izazvali incidente, naglasila je Vukomanović koja je istakla da bojkot, pretnje i zastrašivanje ne smeju da budu dozvoljeni.