Suđenje za surovo ubistvo Tarića

SudPred Višim sudom započeto je ponovljeno suđenje Veliboru Bakiću (27) i Milošu Rašiću (27), optuženim da su ubili i mačetom odsekli glavu Smailu Tariću 2008.Raniju presudu Višeg suda, po kojoj je Bakić osuđen na 35 a Rašić na 30 godina zatvora, ukinuo je Apelacioni sud, koji je naložio ponavljanje suđenja.
Na današnjem suđenju saslušani su dva svedoka, a jedan od njih bio je i Milan Lukić, drug ubijenog Tarića. On se sa ubijenim video neposredno pre ubistva, a takođe je bio i prvi koji je prijavio njegov nestanak u avgustu 2008..
Lukić je naveo da mu je Tarić tada rekao da ide da se vidi za izvesnim „Rokijem“, što je, prema optužnici, nadimak prvooptuženog Bakića. Optuženi je odbacio te tvrdnje kao netačne, što je potvrdila i svedok odbrane Milena Stanić, koja je sudu rekla da su Bakićevi nadimci bili „Kum“ i „Vele“, a da je „Roki“ nadimak izvesnog Valjevca.
Advokati odbrane tražili su da se saslušanju ispitaju i novi svedoci, koji bi trebalo da u narednom periodu budu pozvani na saslušanje.
Bakić i Rašić optuženi su da su Tarića namamili u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta u Beogradu, gde su ga u noći između 18. i 19. avgusta 2008. godine svirepo ubili i raskomadali njegovo telo.
Odrubljena glava nastradalog pronađena je u kesi nekoliko dana kasnije u Bulevaru Kralja Aleksandra, dok je telo pronađeno u žbunju u Karađorđevom parku.
U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje oružja, zbog čega je bio u pritvoru. Takođe, Smail Tarić je od ranije bio poznat policiji, i dovođen je u vezu sa više kriminalnih klanova u zemlji i regionu.