Delta: Ne radimo sa inkriminisanima

Delta„Delta holding“ saopštila da niko od zaposlenih u toj kompaniji, pa tako ni predsednik i članovi njegove porodice nisu poslovali sa inkriminisanim osobama.„Zbog nastavka i pojačavanja nezapamćene hajke koja se vodi protiv ‘Delta Holdinga’ i njegovog predsednika, Kompanija je prinuđena da ponovo odgovori na spekulacije koje se iznose u javnosti i ugrožavaju ugled Kompanije i egzistenciju 8.000 porodica čiji članovi u njoj rade“, navodi se u saopštenju dostavljenim medijima.
U njemu se dodaje i da „u skladu sa dobrom korporativnom praksom, Delta Holding, njegovi zaposleni, njegov predsednik, kao i članovi porodice predsednika Kompanije, apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama, što je predsednik Mišković danas u policiji, u svojstvu građanina, i objasnio“.
Iz Delte navode i da iako ne komentarišu medijske spekulacije, ovoga puta su, kako kažu, „izloženi vrhuncu agresivne kampanje, koja im nanosi veliku štetu u zemlji, u regionu i svetu, zbog čega su prinuđeni da brane svoj ugled i svoje poslovanje, u nadi da će državni organi i mediji prestati da se bave nerazumnim spekulacijama“.
Podsetimo, vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković je danas nešto više od dva sata davao izjavu policiji u svojstvu građanina o navodnim vezama svojih kompanija sa firmama Darka Šarića.
Mišković je na poziv policije stigao u PU Novi Beograd jutros oko 10 časova, a iz zgrade je izašao oko 12 i 20 časova, ne želeći da daje izjave za novinare.
Mišković nikada nije komentarisao medijske navode da ima poslovne veze s Darkom Šarićem, čovekom u koga tužilaštva više zemalja upiru prstom kao u jednog od najvećih narko-bosova.