"Uhapšen zbog ubistva Bojovića"

VeljovicU Kragujevcu je priveden Pavle Opačić (33) iz Novog Sada, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, izjavio je Milorad Veljović.Veljović je potvrdio za RTS da je u Kragujevcu priveden Opačić koji se dovodi u vezu sa ubistvom Bojovića, sredinom aprila u Beogradu.
Policija je sinoć sprovela operaciju hapšenja na nekoliko mesta u Srbiji, a u Kragujevcu je izvršen pretres lokacija za koje je osumnjičeni bio vezan, rečeno je Tanjugu u MUP-u.
Za ubistvo Bojovića osumnjičeni su Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, čije je izručenje od crnogorskih pravosudnih organa tražilo Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije.
Zahtev za ektradiciju Šaranovića i Koljenšića Ministarstvo je podnelo u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal po hitnom postupku u ponedeljak 29. avgusta u skladu sa ugovorom o izručenju između Srbije i Crne Gore.Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Bojovića.
Luka Bojović čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.
Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine
Odluku o ekstradiciji Šaranovića i Koljenšića doneće najpre Viši sud u Podgorici koji im je odredio ekstradicioni pritvor nakon hapšenja.
O eventualnoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud a konačnu odluku o izručenju doneće crnogorski ministar pravde.