Atina: Požar delimično lokalizovan

Greece Wildfire Veliki požar koji je juče izbio u blizini Atine delimično je u toku večeri lokalizovan i zaustavljeno je njegovo širenje prema kućama.Dalji rizik od širenja vatre prema šumi i naseljima je zaustavljen, navodi se u saopštenju vatrogasne brigade koje je prenela agencija ANA.
Grčka vatrogasna brigada je saopštila da je požar izbio između mesta Markopulos i Porto Rafti, 20-ak kilometara od Atine, prenosi AP.
Protiv vatrene stihije koja se zbog vetra širila istočno od prestonice bori se desetak vatrogasnih aviona i helikoptera i oko 150 vatrogasaca.
Kako navodi grčka novinska agencija ANA, požar je izbio u rano popodne u regionu Herovuni, a vatrogasna službe je alarmirala sve javne službe u sirem atinskom regionu kako bi se lokalizovao požar koji još besni između dva popularna primorska letovališta. Uzrok požara je za sada nepoznat i istraga je u toku, a ne isključuje se mogućnost zlonamerne paljevine, navodi grčka agencija. Grčka se svake godine hvata u koštac sa požarima tokom vrelih, suvih letnjih meseci, navodi AP, podsećajući da je 2007. godine više od 70 ljudi izgubilo život u nizu velikih požara.