"Uskoro promena vlasti u Beogradu"

Zorana MihajlovicMinistarka energetike i potredsednica Srpske naprede stranke Zorana Mihajlović rekla je da će se promena vlasti u Beogradu dogoditi „vrlo brzo“.„Beograd zaslužuje otvoreniju, iskreniju, efikasniju vlast, i ja očekujem da će se to desiti vrlo brzo,“ rekla je za Radio televiziju Zorana Mihajlović i dodala da Beograd zaslužuje gradonačelnika koji će raditi „od jutra do mraka“.
Ona je istakla da nju brinu i da je razočarna zbog napada koji dolaze is Demokratske stranke (DS). „Ne razumem te argumente, razočarana sam i mislim da DS treba da bude mnogo konstruktivnija“, istakla je potpredsednica SNS, koja je i ministarka energetike. SNS, kako kaže, ima veliki ugled u narodu i predsednik stranke takođe, ali to ne koriste za apsolutnu vlast, nego da okupe mlade ljude, stručnjake, da pokrenu Srbiju.
„To isto se odnosi i na Beograd“, rekla je Mihajlović, odgovarajući na optužbe opozicije da „Aleksandar Vučić pita za sve“. Kako je objasnila, kada počnete da govorite o diktaruti to je kao u narodnoj izreci u kojoj lopov viče „Uhvatite lopova“. „Ko je čovek koji se diktatorski ponaša, ko je čovek koji rastura svoje neistomišljenike u stranci, pa to je Dragan Djilas, to je uradio u svojoj stranci kada je postao predsednik“, rekla je Mihajlović.
Ona je navela i da će se ispitati svako trošenje novca, pa i novca iz gradskog budzeta, odnosno da će odgovarati svi koji su činili zloupotrebe ukazujujući i na lidera demokrata i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.
Ona je rekla da gradonačelnik Dragan Đilas i DS pokušavaju da zaustave promene i istrage o trošenju novca u Beogradu. „Svakako da Beograd zaslužuje pošteniju, otvoreniju, iskreniju, efikasniju vlast, verujem da će to da se desi vrlo brzo, odnosno da ćemo ozbiljno razgovarati o tome“, rekla je Mihajlović za RTS, smatrajući da Beograđani moraju da imaju odgovore zašto je Beograd zadužen oko 900 miliona evra i gde su trošene pare. Ona smatra da Djilas i DS pokušavaju da zaustave ono što se zovu promene u Beogradu i ono što se zovu istrage u Beogradu.
„Nema zaštićenih bilo da ste ministar, direktor, gradonačelnik. Beograd i Beograđani moraju da imaju odgovore zašto smo zaduženi 900 miliona evra u Beogradu, gde su trošene pare, šta je sa Bus plusom…“, rekla je ona.
„Kada dođete na vlast ođednom počnete nenormalno da se bogatite. a sa druge strane Srbija siromaši. To je ono što ne sme da se dešava, hajde da vidimo tu vezu šta se dešavalo prethodnih deset godina“, rekla je ona, smatrajući da oni koji nisu trošili novac na pravi način, moraju da odgovaraju.
Komentarišući predlog da se gradonačelnik bira direktrno, Mihajlović je navela da će se o tome razgovarati.
„Beograđani treba da dobiju vrednog gradonačelnika koji će od jutra do mraka raditi u interesu Beograda“, navela je Mihajlović. Odgovarajuhci na tvrđe opozicije da će prevremenih izbora na republičkm nivou biti možda već u februaru, martu, potpredsednica SNS je navela da nova vlada ima novu energiju.
„Niko sada ne razmišlja o izborima, svako razmišlja kako da zaposli Srbiju, to je cilj naše vlade“, navela je ona.Srpski premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić juče je rekao da će vlast u Beogradu biti promenjena, ali da se o tome još nije razgovaralo.
Premijer je rekao da će uskoro razgovarati s prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o vlasti u Beogradu. „Pa ja sam rekao pre neki dan da je (Dragan) Djilas na putu da bude pluskvamperfekat, kao i (Mlađan) Dinkić. Ssto se tiče toga stvarno nismo razgovarali, jer smo imali druge teme, ali to je sledeća tema koju treba da raspravimo“, kazao je Dačić.
Dačić nije mogao da precizira kada će taj razgovor sa Vučićem biti obavljen.