Vučić: Naša država je bolesna

VUCIC: PREDLOG ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA ZA DVE NEDELJEPrvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio u Leskovcu da se Srbija mora menjati, jer u suprotnom državi za godinu i po preti „argentinski scenario“.„Nemamo nijednu skupštinu grada ili opštinu koja posluje dobro, od Subotice do Vranja. Naša država je bolesna, bolesna je vlada, lokalne samouprave, javna preduzeća. Ne možemo u bolesnom sistemu da prihvatamo bolesne manire i navike“, rekao je Vučić studentima u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje i obrazovanje mladih.
„Ako ovako nastavimo za godinu do godinu i po imaćemo argentinski scenario. Ja u takvom scenariju ne bih želeo da učestvujem“, dodao je on. Vučić inače danas boravi u Leskovcu gde će mu biti mu uručena nagrada počasnog građanina toga grada.
Vučić se najpre u 11.00 časova, u Centru za edukaciju OŠ „“Svetozar Marković““, sastao s mladim talentima Leskovca, najboljim učenicima koji su dobili novčanu podršku grada, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Nakon razgovora s njima, Vučić je kazao da ne postoji veća volja i važnija borba od one za znanjem, jer samo znanjem, radom i marljivošću možemo da napravimo modernu Srbiju. „Srbija bez unapređenja znanja, obrazovanja, marljivosti i rada neće moći da ide napred“, ocenio je Vučić u obraćanju mladim talentima, koji su od grada Leskovca dobili novčane nagrade za postignute rezultate.
Zahvalivši im se na radu i trudu koji su uložili, Vučić je rekao da je zadovoljan činjenicom što postoji ta vrste pozitivne diskriminacije. On je, obraćajući se nagrađenima, primetio da su najbolji pre svega zato što su radni, marljivi i odgovorni i poručio i njima i ostalim mladima da ako hoće da nešto znaju i napreduju, moraju i puno da rade. „Ako budete marljivi i radni, željni znanja i odogovorni, imaćemo šansu da napravimo modernu Srbiju“, rekao je Vučić.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je uveren da su ove novčane nagrade podstrek za još veći rad, kako onima koji su ih dobili, tako i drugima. On je precizirao da je nagrade dobilo 67 učenika, sportista i studenata, te da je grad osnovao Fond od 6,5 miliona dinara namenjen mladim talentoma.
Nakon toga Vučić će prisustvovati svečanoj sednici u Skupštini grada i dodeli Oktobarskih nagrada zaslužnim građanima Leskovca, gde će mu biti uručena nagrada počasnog građanina.
Posle dodele nagrada Vučić će se sastati i sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, navodi se u saopštenju.