Вучић премијеру Турске: Пронађите убицу

3323965_vucic-davutoglu-t4
Председник Владе Србије затражио од премијера Турске хитно проналажење и кажњавање убице Звездиног навијача. Атаман непожељан у Београду. Давутоглу изразио саучешће поводом синоћњег убиства Марка Ивковића у Истанбулу.
Председник Владе Републике Турске Ахмет Давутоглу позвао је телефоном председника Владе Републике Србије Александра Вучића и изразио саучешће српском премијеру поводом убиства навијача Црвене Звезде Марка Ивковића.
Председник Владе Србије Александар Вучић изразио је запрепашћење злочиначким убиством које је почињено над грађанином Србије и рекао свом турском колеги да Србија захтева хитно проналажење и хапшење убице и његово најстроже кажњавање.
Такође, председник Владе Србије саопштио је турском премијеру Давутоглуу да шеф стручног штаба Кошаркашког клуба Галатасарај Ергин Атаман, а после изјаве у којој је убијеног младића, као и све остале навијаче Црвене Звезде, оптужио за тероризам, није добродошао у Србију.
Председник Владе Србије истакао је да је Србија само пре неколико недеља дочекала троструко бројнију групу навијача Бешикташа и обезбедила им пуну сигурност и безбедност у Београду.
Председник Владе Републике Турске Ахмет Давутоглу изразио је жаљење што је један млади људски живот угашен и обећао је да ће турске власти учинити све да се починилац злочина пронађе и изведе пред лице правде.Реаговала је и председница Скупштине Србије Маја Гојковић која је најоштрије осудила убиство навијача Црвене звезде и позвала надлежне органе у Турској да хитно реагују.