Zabeleleo se u Mačvi, očekuje se povećanje snežnog pokrivača

U celoj Srbiji jutros pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavinama i na putevima u nižim predelima može biti snega na kolovozu, što dodatno otežava već zimske uslove vožnje.
Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali na njima ima snega na kolovozu do pet centimetara, pa je, pored dobrih zimskih guma, obavezna upotreba lanaca, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
RHMZ je izdao upozorenje da se danas rano ujutru na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti na tlu, kao i da će novih snežnih padavina biti od danas do subote pre podne.
Danas se u većini mesta očekuje novih 10 centimetara snega, u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, a lokalno i više, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u većini mesta biti od 20 do 40 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 centimetara, samo na severu Vojvodine od pet do 10 centimetara.U Srbiji će danas biti oblačno sa snegom, samo ujutru i pre podne na jugoistoku, istoku i u Banatu i sa kišom koja će se rano ujutru ponegde lediti pri tlu.
Očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača u većini mesta za oko 10 centimetara, osim na jugozapadu i u Bačkoj gde se očekuje manje. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar.
Jutarnja temperatura biće od minus dva do dva stepena, a najviša dnevna od nula do četiri stepena.
U Bogatiću će biti oblačno sa snegom, samo rano ujutru ponegde i sa kišom uz mogućnost pojave poledice. Jutarnja temperatura oko nula, a najviša dnevna oko jedan stepen. Prema izgledima vremena, do 31. januara, u petak i subotu oblačno sa snegom. Više padavina se očekuje u petak uveče i tokom noći ka suboti uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.
U subotu posle podne postepeni prestanak padavina. U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Zatim od utorka oblačno i hladnije sa snegom.