ZG: Kosovski diplomata vozio pijan

mapaKosovski diplomata Urtak Hamiti povučen je iz ambasade u Zagrebu zbog toga što je, vozeći pijan, udario nekoliko vozila u centru glavnog grada Hrvatske.Kada ga je policija uhapsila nije hteo da se podvrgne alkotestu.
Prištinska televizija KTV je u sinoćnim vestima objavila snimke hrvatske TV Nova objavljene na njihovoj veb stranici na kojima se vidi kako Hamiti leži na zemlji dok mu policija stavlja lisice, kao i vozila koja je on oštetio udarivši u njih.
Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj odlučio je da iz diplomatske službe povuče ministra savetnika kosovske ambasade Hamitija zbog nedoličnog ponašanja. Kako je saopšteno iz kosovskog ministarstva, Hodžaj je tu odluku doneo nakon što je zvanično obavešten da je kosovski diplomata u pijanom stanju izazvao udes, udarivši u nekoliko parkiranih automobila u centru Zagreba i odbio da se podvrgne alkohol testu, zbog čega je na kratko bio i uhapšen.
„Ministar Hodžaj je odlučio da formira posebnu komisiju u okviru MIP-a Kosova koja će razmotriti slučaj u celosti. MIP je izrazio žaljenje vlastima Republike Hrvatske, nakon žalbe na ponašanje njenog diplomate u Ambasadi Kosova u Zagrebu, kaže se u saopštenju.