"Čistoća": Beograd pred katastrofom zbog blokade deponije

467552_vozdovac_f
Radnici „Gradske čistoće“” vanrednim radom tokom noći uspeli su da isprazne oko polovine kontejnera u gradu, ali direktor tog preduzeća Siniša Lazarević upozorava da ako se nastavi blokada deponije u Vinči, Beograd može da se suoči sa katastrofom.
– Nismo trajno rešili problem odlaganja smeća nastalog zbog bokade ulaska u deponiju Vinča, jer su deponije u Lazarevcu, Obrenovcu i Pančevu koje delom sada koristimo za skladištenje otpada, već popunjene – rekao je on. Prema njegovim rečima, grad Beograd je do sada imao više desetina hiljada evra vanrednih troškova zbog blokade ulaska u deponiju Vinča što zbog vanrednog prevoza na druge deponije, što zbog izgradnje alteranativnih prilaza toj deponiji.
– Postavlja se pitanje da li milion i po građana Beograda treba da trpi i plaća ovu štetu zato što nekoliko desetina ljudi protestuje. Apelujem na sve nadležne da se hitno oslobodi ulaz u deponiju, da bi radnici JKP Gradska čistoća mogli da urade svoj posao i očiste grad od smeća koje se već danima taloži – poručio je on. Lazarević je ponovio da niko nema pravo da radi zaštite svog interesa ugrožava interese čitavog grada i da kao taoce drži svoje sugrađane.
– „Čistoća“ se izvinjava Beograđanima zbog nastalih neprijatnosti – rekao je Lazarević i dodao da su radnici tog preduzeća spremni da, čim se ulaz u Vinču odblokira, u najkraćem roku normalizuju stanje u gradu.