Istraga o vezama Šarića i Miškovića

NovinePokrenuta je istragu o eventualnoj saradnji nekada najmoćnijeg srpskog biznismena i odbeglog narko-bosa, piše Blic.Istraga je pokrenuta na osnovu dokumenta o transakciji novca između kompanija pod kontrolom Darka Šarića i Miroslava Miškovića, koji je policija pronašla u kontroli „Metals banke“.
Dokument se odnosi na transakciju izmedju firme „Fajnenšel ejndžels“ iz SAD, pod kontrolom Šarića i firme „Grejt investments korporejšen“ iz Limasola, pod kontrolom Miškovića, navodi „Blic“.
Prema pisanju lista, policija je i ranije sumnjala da Mišković i Šarić medjusobno posluju, ali se to poslovanje, kako se pretpostavljalo, obavljalo preko sina Miroslava Miškovića, Marka.
„Šarić je Marku Miškoviću pozajmio pet miliona evra u gotovini i taj novac mu je kasnije 2009. godine vraćen preko računa. Tako je 3.000.200 evra transferisano sa računa firme ‘Grejt investments korporejšen’, Limasol, na račun kompanije pod kontrolom Šarića, ‘Fajnenšel ejndžels'“, piše „Blic“.
Prema navodima lista, osim ove, obavljena je još jedna transakcija od dva miliona evra, a tim novcem su, navodno, plaćene konsalting usluge za ispitivanje tržišta u Crnoj Gori.
Policija sada namerava da sasluša direktorku Miškovićeve firme „Hemslejd“ sa Kipra Tatjanu Jeronimides, koja je dala nalog za isplatu tih 3.000.200 evra sa računa „Grejt investments korporejšen“, na račun Šarićeve „Fajnenšel ejndžels“, naveo je list.