Навијач Звезде убијен у Истанбулу

3323655_c-th
Један навијач Црвене звезде изгубио је живот у Истанбулу, сазнаје РТС. Турски хулигани напали групу од 400 српских навијача који нису успели да уђу у халу „Абди Ипекчи“. Полиција интервенисала, разбијени излози и возила у близини хале.Како РТС сазнаје, један навијач Црвене звезде изгубио је живот у Истанбулу. Младић, стар 25 година, убијен је хладним оружјем.
Конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић рекао је да је младић убијен убодима ножем у сукобима који су избили испред саме хале "Абди Ипекчи" у Истанбулу.
"Ово је један гест непријатељства, да у време када се Србији забада нож са свих страна, у Турској буде забијен нож у срце навијача из Србије. Догађај је трагичан, потресен сам", рекао је Марковић.
Он је рекао да је конзулат Србије био у контакту са турском полицијом и да је упозоравао да је утакмица високог ризика у питању, али да њихови апели нису прихваћени.
"Организација је била на најмањем нивоу. Ми смо два дана упозоравали да је то сусрет високог ризика и да може доћи до овакве ситуације... Ми сада радимо на томе да сви навијачи безбедно напусте територију Турске у најкраћем року", рекао је Марковић.
Убијени навијач је добио тешке убодне ране и одмах је превезен у болницу.
"Желим да нагласим да су се турски лекари борили као лавови за његов живот. Реанимација је трајала пет сати, али је на крају због обилног крварења преминуо", рекао је Марковић.Док се у "Абди Ипекчију" играо меч Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде, навијачи црвено-белих нападнути су од стране турских хулигана.
Група од око 400 навијача Звезде није успела да уђе у халу и бодри свој клуб, па је испред хале дошло до инцидената. Навијачи Галатасараја су групу гађали каменицама и бакљама, а дошло је и до физичких сукоба.
Полиција је брзо интервенисала, користила је и сузавац, а према писањима турског "Хуријета", српски навијачи су напуштајући простор око хале демолирали неколико возила и излога.
Туска полиција је саопштила да је Звездин навијач убијен у међусобном сукобу навијача црвено-белих.
Током самог сусрета, навијачи Галате су у неколико наврата скандирали "Косово, Косово".
После утакмице, тренер Галатасараја Ергин Атаман изјавио је да су навијачи Црвене звезде терористи, што је највероватније повезано са инцидентима испред хале.