Снежни талас у Србији

3376915_sneg-t
Снежни талас кренуо је са севера Србије, тренутно пада у Војводини, а у Београду је падао ноћас и рано јутрос. Током дана и ноћи више падавина очекује се у целој земљи. Неопходна опрезна вожња због снега и леда на путевима.
Са снегом, стиже и мраз. Наредних неколико дана температуре у Србији неће прелазити у плус. Снег у престоници пада брже него што се чисти па расквашеног снега има на многим градским улицама.
У Источној Србији очекује се и јак ветар, тако да ће бити и снежних наноса. Зимске гуме, ланци, лопата у гепеку, па на пут, али само ако морате.
У Београду су градске улице прекривене расквашеним снегом до пет центиметара.
Невена Станојевић из АМСС каже да је поледица чест узрок већег броја саобраћајних несрећа.
Бар неколико дана неће бити прилике да се снег истопи јер ће, како најављују метеоролози, температуре бити у минусу.
Југослав Николић из РХМЗ каже да очекује снежне падавине које ће условити покривач висине 15 до 20 центиметара у Београду, и до 30 у остатку земље.
„Ветар и снег стају у понедељак, али се до среде задржава веома хладно време са јутарњим мразевима и максималном температуром испод нуле. значи ледени дани“, рекао је Николић.
Јавно предузеће „Путеви Србије“ апеловало је на све учеснике у саобраћају да посебну пажњу обрате приликом вожње на подруцју целе Србије и града Београда до 3. јануара.
Ледено је и у региону. Грађани су појачали грејање, а путари дежурства. Допуњене су резерве огрева, чак и у приморским местима. Муку са снегом Европљани муче већ неколико дана.