Veljović: Nećemo kidati glave

VeljovicNema posebne kontrole rada načelnika policijskih uprava u Srbiji, ali tamo gde se proceni da su promene neophodne, mi ćemo ih sprovesti, kaže Milorad Veljović.„Sama ta kontrola ne podrazumeva da će se nekom kidati glava.Naše je, pre svega, da procenimo šta je potrebno da bi policija još bolje radila svoj posao, da li neke stvari treba menjati, odnosno koja je pomoć potrebna ljudima”, izjavio je Tanjugu u Kruševcu direktor policije Milorad Veljović.
“Tamo gde procenimo da neke stvari treba menjati, to ćemo učiniti, a tamo gde stvari funckionišu, učinićemo ih još boljim“, rekao je on.
Veljović je dodao da će, u okviru reforme Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, sigurno biti određenih promena, naročito kada je reč o pripremama za ulazak zemlje u EU, gde policija ima velike obaveze i istakao da će se tom delu dati prioritet.
„Aliono što je nama najbitnije je to da svaki građanin u Srbiji bude bezbedan i siguran, da policija bude u službi naroda i mi ćemo se tako i ponašati – znači neće niko biti zaštićen. Svi oni koji dobro rade svoj posao, oni će i dalje raditi, a oni koji možda ne mogu neke stvari da odrade dobro, naći ćemo im neka druga radna mesta“, objasnio je Veljović.
Veljović je naglasio da građani ne treba da shvataju policiju kao represivno telo, već kao službu koja radi human posao.
„Mi želimo da narod veruje policiji i zbog toga često kažem da smo distancirani od politike. Naš posao moramo raditi na dobrobit svih građana“, poručio je Veljović.
Direktor policije je ponovio da je svakodnevno u kontaktu sa načelnicima policijskih uprava, da nema posebne kontrole i da tamo gde nešto treba promeniti, to će se i uraditi.