Вучић: Реформе су питање опстанка Србије

Vucic
Реформе су доказ да можемо да будемо равноправни са свим другим земљама и народима, вредни колико су и они, и успешни колико су и они, поручује премијер Александар Вучић.
Реформе су питање опстанка Србије, поручује премијер Александар Вучић у ауторском тексту за недељник НИН.
Александар Вучић је, према изводима које је НИН доставио Танјугу, истакао да под реформама које његова Влада спроводи не мисли само на мере штедње, нити на све оно што ће се у економији урадити у наредном периоду.
„Реформе су промена стања духа једног народа, навикнутог на улогу и жртве и кривца, убеђеног да од њега ништа не зависи, а опет спремног да погине за сваку од неразумних, а великих вредности које му разни мешетари продају. Реформе су, такође, и убеђивање Србије, људи који у њој живе, да нема никаквих награда на небу, али да има, сасвим довољно тога на земљи за шта се треба потрудити“, навео је Вучић.
Председник Владе такође је подвукао да су реформе, на крају, и доказ да можемо да будемо равноправни са свим другим земљама и народима, вредни колико су и они, и успешни колико су и они.
Самим тим, како је нагласио, реформе су и једини начин да Србија престане да се бави „белосветским заверама“, већ да, коначно, почне да се бави собом.
„Дакле, реформе су и сан, и циљ, и начин. Лично мислим да су и питање опстанка, не само мог –а не мислим да опстајем ако у њима не успемо – него и опстанка Србије“, пише Вучић у ауторском тексту за јубиларни број, којим НИН обележава 80 година оснивања.
Премијер је истовремено написао да верује у Србију као уређену земљу, са изграђеним путевима и пругама, са новим фабрикама, са људима који раде и који се ничега више не стиде, а најмање себе и своје земље.
Истакао је да верује у пристојне људе у пристојној држави и, врло брзо потом, и у европској држави.
Вучић је такође навео да Србију види као земљу која бележи озбиљан привредни раст и која је зауставила дугогодишњи процес задуживања.
„Видим нове индустрије, инвестиције, пољопривреду која прави разлику, видим везе са светом, Европом и регионом, преко нових путева, железнице, великог аеродрома“, пише Вучић.