Вучић: Србија ће наставити реформски курс

Vucic i Goldstajn
Премијер Србије Александар Вучић прихватио је, у разговору са директорком Светске банке за Југоисточну Европу Елен Голдштајн, све кључне предлоге те финансијске институције. Рекао је да ће Србија храбро наставити свој реформски курс без обзира на политичку цену.
Елен Голдштајн је истакла да се Србија налази на прекретници и пред дефинитивном одлуком која ће одредити будућност реформског процеса, преноси Танјуг.
„Ово је одлучујући период за Србију која мора да крене у хитно реструктурирање јавних предузећа, али и да заврши започети процес приватизације, као и ликвидације оних фирми које извлаче новац из српског буџета, а фактички не постоје годинама“, истакла је Голдштајнова.
Вучић је прихватио све кључне предлоге Светске банке и рекао да ће Србија храбро наставити свој реформски курс без обзира на политичку цену, јер најважнији задатак и резултат Владе мора да буде сигурна будућност Србије.
Током сусрета обострано је закључено да ће Србија, уколико спроведе све предвиђене реформске мере, за две године бити економски лидер у региону.
Након разговора са премијером Вучићем, Елен Голдштајн се састала и са министром Александром Вулином.
У разговору са министром Вулином потврђено је да ће Светска банка наставити да помаже у реформи тржишта рада.
Оцењено је да је добра сарадња и у спровођењу пројеката „Подршка реформи предузећа у реструктурирању“ и „Подршка унапређењу конкурентности и подизање запослености“.